VARNING! Extremt töntigt MOA-INLÄGG! (Av Moa ofc)

Nu har de ju skjutit upp Christer Fuglesang ännu en gång i rymden. Gash vad happy man blir asså. Planerna har ju skjutits upp flera gånger de senaste veckorna, på grund av att en varningslampa sa att en av bränsleventilerna var trasiga och pga dåligt väder över Hudson. Man visste inte om det var lampan det var fel på eller om det faktikt var så att bränsleventilen var trasig. Som tur var så var det bara lampan det var fel på, hade det varit bränsleventilen så hade det inte blivit launch förens tidigast i oktober/november, eftersom man skulle behöva ta bort rymdfärjan från startplattan när man skulle reparera den. Rymdresan har ställts in flera gånger sen i Juli, men nu så har de äntligen skickat upp Discovery!
Fuglesang
beräknas nå ISS (the International Space Station) natten mot måndagen, och Fuglesang ska göra två rymdpromenader.

Uppdraget heter STS-128 och ska leverera utrustning till den internationella rymdstationen ISS. Dessutom ska NASA-astronauten Nicole P. Stott ersätta Timothy Kopra som medlem av Expedition 20 på ISS. Uppdraget har även fått ett namn från ESA (den Europeiska rymdorganisatione) som är "delägare" av ISS, och deltar i uppdraget med utrustningen som ska levereras. ESA kallar uppdraget för Alissé-uppdraget. Namnet Alissé är uppkallat efter den passadvind som europeiska sjömän i Columbus spår utnyttjade för att nå den Nya världen.

Besättningen, med den kreativa "signaturen" till just detta uppdrag i fronten:

Från vänster till höger, stående: Jose Hernandez (USA), John "Danny" Olivas (USA), Nicole Stott (USA), Christer Fuglesang (Om ni inte har fattat än han är svensk blir jag besviken), Patrick Forrester (USA).
Från vänster till höger, sittandes: Kevin Ford, Pilot (USA), Rick Sturckow, "ledare" (USA)

Uppskjutningen från Kennedy Space Station:


Rymdfärgan de använder sig av är Discovery, som räknat med denna uppskjutning har använts till 37 olika uppdrag. Två till rymduppdrag är planerade innan rymdfärgan ska gå i "pension". Discovery är den äldsta rymdfärjan som NASA använder sig av, och den tredje första av amerikanska färjor att lyfta.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad fint moa du har lärt dig ctrl c- ctrl v!

2009-09-01 @ 22:36:05
Postat av: Anonym

Vad fint moa du har lärt dig ctrl c- ctrl v!

2009-09-01 @ 22:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0